Wissel wint eerste wedstrijd van het nieuwe jaar

Datum

10 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd van het jaar op het programma voor Wissel. Een nieuw jaar, dus nieuwe kansen én een nieuwe trainer voor het eerste elftal van Wissel. In de winterstop heeft Willem Ligt afscheid genomen van onze club. En heeft het bestuur een nieuwe trainer gevonden in de persoon van William Hulshof.

Vandaag reisde de ploeg af naar Deventer. Ze speelde daar de wedstrijd tegen VV IJsselstreek op sportpark Keizerslanden. De ploeg uit Deventer staat op de vierde plaats in de 5e klasse G. Dus dat voorspelde een lastige middag voor de kanaries. Zeker met de wetenschap dat er thuis nog ruim werd verloren van IJsselstreek.

Het waren dan ook de Deventenaren die in de beginfase het initiatief namen. Veel van hun aanvalsspel ging over de linkerflank. Waar de snelle linksbuiten zich een paar keer knap vrij speelde. Maar dit resulteerde niet in grote kansen. Tot in de 10e minuut dat IJsselstreek een vrije trap kreeg, op zo'n achttien meter voor het Wissel doel. Deze vrije trap werd onder de lat weggetikt door keeper Thom Proper. Hierna kreeg Wissel meer balbezit. En dit resulteerde zelfs in de 18e minuut tot een doelpunt voor Remco Kamphuis. Hij liet met een knap afstandschot de keeper kansloos. Daarna het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. En kwartier naar de openingstreffer was het Rick Wiegman die de 0-2 op het scorebord zetten. Eveneens als de openingstreffer was ook dit een prachtig afstandschot. Met deze stand ging Wissel ook rusten. Wel werd de ploeg van trainer William Hulshof nog onthouden van een strafschop. De scheidsrechter floot voor een overtreding binnen het strafschopgebied. Maar toch legde hij de bal buiten het strafschopgebied voor een vrije trap.

De tweede helft nam Wissel het initiatief. Mede door hard werken van de ploeg resulteerde dat in veel balbezit. Echt grote kansen kreeg de ploeg uit Wissel niet. Na een kwartier in de tweede helft werd Remco Beekman op de linkerflank diep gestuurd. Hij wist met een knappe voorzet Remco Kamphuis voor het doel te vinden, die zijn tweede doelpunt van de middag binnen kopte. Ongeveer tien minuten voor tijd was het Joey Ruitenberg die met een droge schuiver de eindstand op het scorebord zetten; 0-4.

Met dit resultaat verdienen de ploeg en trainer William Hulshof een groot compliment. Er werd laten zien dat er als een team gestreden werd voor elke meter. Hopelijk weten zij dit positieve gevoel mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Die is 17 februari thuis tegen Terwolde om 14:00 uur

Opstelling: Thom Proper (C), Lars Steenbergen, David Draaijer, Henk Stoevenbeld (Berrie Rozendal), Thom Wiegman, Remco Beekman (Joey Ruitenberg), Bas Chaigneau, Remco Kamphuis (Thomas Scholten), Rick Wiegman en Michael Schakelaar.